Smooth Distributions
fatih

Fatih

Met zijn debuutalbum 'Contradictio in Terminis' in 2010 bracht Fatih de Vlaamse hiphop in de schijnwerpeer en werd het genre plots als serieus beschouwd. Hij won met het collectief Rauw & Onbesproken als eerste hiphopact het prestigieuze concours 'De Beloften' nadat hij het voorgaande jaar de podiumprijs in de wacht sleepte op 'Jonge Wolven' tijdens de Gentse Feesten.

Fatih: “Mijn muziek is als een vorm van zelftherapie, ik schrijf al sinds ik letters kan vormen. Ik heb altijd ‘trauma’s’ van mij afgeschreven, maar niet enkel persoonlijke problemen verwerk ik via deze weg. Zo zijn er vele zaken in de wereld, muziekwereld incluis waar ik niet mee akkoord ben en ik zal niet rusten tot ik mijn ei kwijt ben!”

Fatih is bekend van hits als '9000', 'Contradictio', 'Ho's & Bling Bling' en '1 Minuut Stilte'.

In zijn muziek laat Fatih verschillende facetten van zijn persoonlijkheid aan het woord. Deze maken hem tot wat hij is, een Contradictio in Terminis, half Turk, half Belg, de socioloog, de straatjongen, de MC, de moslim, de vriend, de vijand… Een wandelende tegenstelling die zijn stem laat horen

Bio

Fatih kwam in 2009 voor het eerst langs in de R&O studio. Hij rapte een paar bars op een beat die toen aan het spelen was en de rest is geschiedenis.

De liefde voor muziek was er al van jongs af aan. Nog voor hij het woord cassettedeck deftig kon uitspreken, zat Fatih te experimenteren met een oude radio in zijn kamer. Rond 10-11 jaar kreeg hij voor het eerst iets te horen dat anders was dan voordien, het klonk nieuw en toch vertrouwd in de oren. Het was ‘Enter The Wu-Tang’ (36 Chambers), wat Fatih betreft nog steeds het beste en meest invloedrijke hiphopalbum ooit gemaakt. Hiphop was al snel de liefde van zijn leven. Daarna ontdekte Fatih andere artiesten als Nas, Biggie, Mobb Deep, Shyheim, Busta, de Alkoholiks, Talib, EPMD, The Roots, noem maar op… De grootste invloed kwam echter uit de Franse scène, omdat hij zich als “jong manneke” enorm herkende in de situatie die ze beschreven. Groepen zoals IAM, NTM, Lunatic, Sniper, L’Skadrille, …, maar ook de artiesten van eigen bodem zoals CNN, De Puta Madre en Starflam hadden een enorme invloed op Fatih.

SP Bookings

sp_mail info@smoothproductions.be