Smooth Distributions
Castro

Castro

Castro wordt door velen terecht gezien als één van de grondleggers van de Vlaamse hiphop. Hij is een rapper met zin voor kritiek en schudt graag wakker zonder zijn eigen mening op te dringen. Als producer werd hij vooral beïnvloed door de Europese hiphopsound (Frankrijk, Nederland).

Alles begon in 1999, toen hij naar buiten kwam met zijn broer als Castro ‘n’ Pollux. Hun eerste wapenfeit kwam er in oktober 2000 met hun demo "Demonstratie”. Ze kregen hiermee heel wat bijval, zowel bij hiphopheadz als bij een ruimer publiek. Zowat een jaar na die demonstratie startte Castro zijn soloproject met de single "Herfst 2057".

In 2003 verlegt hij al zijn grenzen met het -opnieuw in eigen beheer uitgebrachte- album "Shockgolf". De clip van een van de tracks van Shockgolf, "Muziek", zat toen in rotatie bij o.a. JIMtv, TMF, The Box en was te zien op MTV Nl. De tweede single "Optreden" zat in rotatie bij de meeste radiostations in België en stond in de top 20 van Humo op nr. 11. Het album Shockgolf werd een klassiek album en is bekend als een mijlpaal binnen de Vlaamse hiphop.

Aan het album werkten destijds onder meer Terilekst, Jiggy Djé en Lady Linn mee.

Na meer dan tien jaar stilte, kon Castro niet langer stilzwijgend toekijken. De 'godfather van de Vlaamse rap', zoals hij door de jongere generatie mc's vaak genoemd wordt, komt in 2016 met een nieuw album "Antidepressiva!"

SP Bookings

sp_mail info@smoothproductions.be